2012. október 21., vasárnap

Süti fülbevaló - recepttel


Ahhoz képest, hogy mennyi "ehető" dolgot fotózok, mégsem gasztro blogot vezetek. Egyszerűen csak szeretem megcsinálni ezeket az apró dolgokat minél élethűbbre ilyen kicsiben. Néhány hete nővérem (és az én) kedvenc süteményét sütöttem, mármint igaziból, és akkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha megcsinálnám sütis fülbevalónak is. Több néven is megtalálható a recept: Kati, rumos esetleg puncs szeletként is ismerhetitek.



Íme a recept:

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
1cs.sütőpor,
25 dkg margarin,
20 dkg k.cukor,
2 tojássárgája,
1-2dl tej.
krémhez:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
3 ek.rum,
3 ek.baracklekvár,
kakaópor ízlés szerint,
a három kisütött lapból 1 összetördelve apróra és 3 dl tej.
tetejére: 2 tojásfehérje,10 dkg k.cukor,10 dkg tortabevonó

A lisztet és a sütőport a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, tojássárgájával és tejjel összegyúrva könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 3 részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk egyforma lapokra és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on halványra sütjük őket. Az egyik lapot még melegen összetörjük és ráöntjük a tejet. A margarint a cukorral habosra keverjük, a rummal, baracklekvárral és kakaóporral ízesítjük, majd az előző tejes-tésztamasszához keverjük. Egyenletesen a két egész tésztalap közé simítjuk a kész krémet.
A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd mikor már majdnem kész, apránként hozzáadagoljuk a cukrot és azzal együtt tovább verjük. Ezután vízgőz fölött 4-5 percig tovább verjük,majd a tésztára simítjuk a tojáshabot.Végül a felolvasztott tortabevonót rácsurgatjuk, és egy villa segítségével mintákat húzunk bele. Kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...