2011. december 12., hétfő

Ólomüveg süti


 Receptet nem írok, egyrészt mert nem gasztroblog, másrészt mindenki csinálhatja a kedvenc mézeskalács receptjével, harmadrészt meg szerintem ehetetlen, mindegy milyen a tészta.
Na nem mintha rossz lenne, a mézeskalács finom, a cukor finom, de együtt harapni... vannak kétségeim.
.Aki szeretne ilyet csinálni, nincs más dolga, mint a lyukas közepű tésztát sütőpapírra tenni (ez fontos, mert leragad egyébként) és megtömni a közepét apróra tört színes keménycukorral. Ne süssétek sokáig, mert akkor karamellizálódik a cukor, nekünk ez 5-6 perc volt 180 fokon, és a süti sem lett hulla színű.
 Lehet akasztani fára, vagy kirakni tálra azoknak akiknek acélból vannak a fogaik. :)
 Sütést köszi Dorkának, a fotókat meg Balázsnak. 




6 megjegyzés:

  1. Ilyent tavaly én is csináltam. Csodaszépek lettek és valóban ehetetlenek :)))

    VálaszTörlés
  2. Érdekesek, ha nem lehet megenni akkor gondolom első osztályú karácsonyfadísznek:)

    VálaszTörlés
  3. Előnyös tulajdonság, ha senki nem akarja miatta megkopasztani a fát. :) A kieső közepét meg el lehet rágcsálni

    VálaszTörlés
  4. Mi ajándékba csináltunk ilyet, metróajtót, kéket, fekete csíkkal :) Az ablaka lett a keménycukorból.
    Szép lett az is, de hogy megette-e az illető... :D

    VálaszTörlés
  5. Hihi, metróajtó jó ötlet. :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...