Receptet nem írok, egyrészt mert nem gasztroblog, másrészt mindenki csinálhatja a kedvenc mézeskalács receptjével, harmadrészt meg szerintem ehetetlen, mindegy milyen a tészta.
Na nem mintha rossz lenne, a mézeskalács finom, a cukor finom, de együtt harapni... vannak kétségeim.
.Aki szeretne ilyet csinálni, nincs más dolga, mint a lyukas közepű tésztát sütőpapírra tenni (ez fontos, mert leragad egyébként) és megtömni a közepét apróra tört színes keménycukorral. Ne süssétek sokáig, mert akkor karamellizálódik a cukor, nekünk ez 5-6 perc volt 180 fokon, és a süti sem lett hulla színű.
Lehet akasztani fára, vagy kirakni tálra azoknak akiknek acélból vannak a fogaik. :)
Sütést köszi Dorkának, a fotókat meg Balázsnak.
Ilyent tavaly én is csináltam. Csodaszépek lettek és valóban ehetetlenek :)))
VálaszTörlésÉrdekesek, ha nem lehet megenni akkor gondolom első osztályú karácsonyfadísznek:)
VálaszTörlésElőnyös tulajdonság, ha senki nem akarja miatta megkopasztani a fát. :) A kieső közepét meg el lehet rágcsálni
VálaszTörlésMi ajándékba csináltunk ilyet, metróajtót, kéket, fekete csíkkal :) Az ablaka lett a keménycukorból.
VálaszTörlésSzép lett az is, de hogy megette-e az illető... :D
Hihi, metróajtó jó ötlet. :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés