2016. január 23., szombat

Megfordítható alátét Valentin napra (vagy bármikorra)

Ezzel az ötlettel egyszerűen feldobhatjuk az ünnepi vagy akár a hétköznapi asztalt, és ráadásul rögtön két variációban is. Gyanítom gyorsabban meg lehet varrni, mint leírtam a készítést.
Amire szükségünk lesz:
-2 féle textil
-gombostű
-olló/körkés
-vonalzó/szabócenti
-varrógép
-cérna
-vasaló

Vágjunk ki 1-1 db 30*40cm-es téglalapot a textilből (ettől el is lehet térni, ha esetleg más formát szeretnénk, lehet négyzet, vagy akár kör alakú is az alátét).


Opcionális: mindkét lap széléből vágjunk le egy 10cm-es csíkot, de ez el is hagyható, ha simán csak két különböző színű oldalt szeretnénk.
 

Fordítsuk egymással szembe az egyik fajta anyagból a 30x30cm-es és a 10x30cm-es darabokat, majd tűzzük össze gombostűvel.
 

Varrógéppel varrjuk végig az összeillesztett széleket, én nagyjából fél centiméteres varrásszélességet használtam.

Hajtsuk szét az anyagot, és esetleg le is vasalhatjuk, majd az illesztés tetszőleges oldalán varrjuk végig, ügyelve arra, hogy alul erre az oldalra kerüljön a fél centis anyagszél, ami a varrással keletkezett így ezt is hozzávarrjuk a felső anyaghoz.
 

Végezzük el a fenti lépéseket a maradék két anyagdarabbal. (amennyiben többet is varrunk egyszerre, akkor figyeljünk rá, hogy most ellentétesen párosítsuk a színeket.)
Fordítsuk egymással szembe a két anyagot, és a csíknál a varrást illesszük egymásra, majd körben tűzzük össze gombostűvel.


Varrjuk körbe az anyagot, de hagyjunk egy 5 cm-es lyukat, ahol majd vissza tudjuk fordítani. Ha körbevarrtuk, vágjuk le az anyagot a sarkoknál. 


Ez után kifordíthatjuk, alaposan nyomkodjuk ki a csücsköket, hogy hegyes legyen, ehhez használhatunk hurkapálcát, kötőtűt vagy az olló hegyét.  


Simítsuk le a széleket, és vasaljuk át az egészet. Ahol a nyílás volt, ott fordítsuk be az anyagot vasalás előtt, ha magától nem állna be megfelelően.



Varrjuk körbe az egészet, és el is készültünk!
 



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...