2011. február 22., kedd

Gyertyatartó


Tegye fel a kezét, aki ránéz a képre és megmondja, hogy csináltam. :) Na nekik felesleges tovább olvasni. Viszont azok kedvéért akik nem jöttek rá:
A megfejtés egyik része, hogy gipszet öntöttem. A másik talán nem is annyira egyértelmű, mivel párom a kezébe fogva sem jött rá, még úgy sem, hogy hetekig állomásozott a konyhában egy félbevágott étolajos flakon. (de persze vegyük itt a pasi faktort, miszerint ők csukott szemmel jönnek mennek mint a zombik, aztán van nagy meglepetés amikor véletlen valamit kiszúrnak)
Mivel első darab még nem tökéletes, a belenyomott gyertya lehetett volna kicsit vékonyabb is.

Mire figyelj?
A dolog legrosszabb része az üveg kimosása, ha étolajos üveget használunk, mert a műanyagra szépen rágumisodik, ahogy lassan fogy belőle. De vannak jópofa üdítős üvegek is, azokat mosni is könnyebb.
A forma egyszer használatos! (Viszont könnyen pótolható) Amikor a gipsz már kemény, egy kisollóval óvatosan meg kell csípni majd körkörösen le lehet hámozni.
Ha leégett a gyertya, nyomhatunk helyére egy másikat, vagy gyertya helyett rakjunk bele egy nem éghető tálkát, amiben már könnyen cserélhető bármikor.

TIPP: Vázát is lehet így csinálni, csak hagyjátok meg magasabbra az üveget, és a gipsz közepébe tegyetek valamit ami megtartja a vizet, például egy pezsgőtabletta dobozát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...