2011. szeptember 30., péntek

Nevezés

Én ezt rajzoltam :)

Játék Mandynél


Én is csak most állok neki rajzolni valamit a játékra, mint látjátok még nem késő nevezni. Ez az egyik nyeremény, amit Mandy kérésére készítettem. Gyurmából van a radír és a ceruza is. Ha megnyered csak arra kell majd vigyáznod, hogy ezt mások is tudják, és szükség esetén ne a füledből kapják ki a ceruzát.
Ha te is neveznél, vagy csak érdekel mi ez a játék, kattints a képre. Ne izgulj, ha úgy érzed nem vagy egy Picasso, ez nem szépségverseny, és nevezhetsz montázzsal is.

2011. szeptember 29., csütörtök


Régóta kerestem már ilyen mini formákat, kerek fülbevalókhoz. Mondhatnátok, hogy pogácsaszaggató minden rendes háztartásban van, de az én háztartásom nem rendes. Ritkán csinálok tésztát, akkor meg vagy beérem négyzet alakúval, vagy egy pohár is megteszi. Viszont a gyurmázáshoz kell az ilyen kiszúró, mert pohárral csak nyúzni lehet. Eddig vagy nem találtam ilyen minit, vagy arany árban volt. Időnként be szoktam nézni a "Kőrösi áruda" nevű helyre, ami egy aprócska bolt, ahol szinte mindent tartanak. Persze ők sem tökéletesek, de ezúttal szerencsével jártam.
Ha alaposan figyeltek, felfedezhetitek a bal kezem a képen. Valamelyik helyszínelőkben ennyiből egy teljes gyilkosságot felgöngyölítenek.

2011. szeptember 28., szerda

Geek


Ma kocka kategóriába sorolható füliket mutatok. Először is gomba és kiscsillag a Super Mario-ból. A második pedig Pokemon labda. Utóbbival nem vagyok kibékülve az egyszerű forma ellenére. A fehér+x párosításoknak mindig az lesz a vége, hogy a fehér összemaszatolódik. Arról meg már rég letettem, hogy ne kerüljön szösz a gyurmára. Esetleg steril szobában kellene gyurmáznom? Szerencsére Mandy nem nézi ilyen kritikus szemmel, csak én vagyok elégedetlen.


2011. szeptember 27., kedd

Játék - Kell egy rajz!


De nem nekem, hanem Mandy barátnőmnek. Rajzold le kedvenc receptedet és küldd el neki péntek estig.
Nem tudsz rajzolni? Ez nem probléma, montázst is szívesen vár. Ez nem szépségverseny, a cél, hogy jól szórakozz alkotás közben. És ha már játék, természetesen nyeremény is lesz, ami sorsolással dől majd el, hogy kinél landol. Még egy kis mézesmadzag: a csomagban lesz egy ajándék tőlem is, a feladathoz illő formában. 
A játék menetéről a képre kattintva olvashattok bővebben. Találtok néhány mintaképet is, hogy lássátok mire gondolt.

2011. szeptember 26., hétfő

Zöldségek

Visszatértem egy kicsit a zöldségekhez (meg Mandy kifogyhatatlan listájához, de ezt lassan már mondanom sem kell). Avokádó és retek készült, utóbbiból ezúttal hagyományos. Remélhetőleg ezt nem sikerül bezúzni, vastagabb levelekkel készítettem mint a francia fajtát.

2011. szeptember 25., vasárnap

Kulisszatitkok


Vannak dolgok amiket több részletben lehet/érdemes megsütni. Például a tölcsért és a rolettit megsütöm előre, hogy amikor a fagyit belenyomom, ne deformálódjon el. Ezúttal csináltam egyszerre többet is, mert így csak egy hosszú gilisztát kellett tekernem és feldarabolni. A gyurmának nem lesz semmi baja ha kétszer sütjük. Ez a technika bármikor alkalmazható, ha több részből áll a figuránk és félünk, hogy az egyik fele hajlamos összenyomódni amíg a többivel dolgozunk. Az ördög lándzsáját is előre megsütöttem tegnap, így nem lett nyomi annyira.

És mi is az a rácsos négyzet? Most gyártottam, hogy könnyebb legyen tölcsért mintázni. Egyszerűen bevagdostam a gyurmát és megsütöttem. Mivel a gyurma könnyen tapad a kész gyurmához is, érdemes kicsit megvizezni a felületet amikor ilyen nyomdát használunk. 

2011. szeptember 24., szombat

Angyal - ördög


Ők ketten olyan jól sikerültek, hogy ma is épp a két fülemben veszekednek. " - Ne adj oda neki, tarts meg magadnak! - Nem nem, hiszen megígérted! - Bekussolsz!"
Tegnap a postásnéni is megdicsérte őket. Kár, hogy a csomagomat viszont csak hétfőn kapom meg.



2011. szeptember 23., péntek

Semmi új


Már nekiálltam csinálgatni Mandy jobbnál jobb kéréseit, hamarosan érkeznek a képes beszámolók.  Innen is köszi, hogy ötleteket adsz, főleg, hogy kifogyhatatlanul . :)
Viszont örülök, ha néha rám talál valaki egy kedves kéréssel, mert akkor érzem, hogy tényleg tetszik másoknak is amit csinálok. Ma épp ők leltek új gazdára, remélem örömmel hordják majd. A fagyi lehet kisebb lett mint az eddigiek, de nincs hozzá mércém. Általában azzal is vért izzadok, hogy a pár két darabja egyforma legyen. ("most ez a kisebb, nem inkább a másik, most meg nagyobb... áááááá") És persze minden alkalommal izgulok, hogy élőben is tetszik-e.

2011. szeptember 19., hétfő

Újrahasznosítás

Rég jártam erre, gondoltam visszatérek egy átalakítós bejegyzéssel. Kiürült chipses dobozból szép tárolót készíthetünk, nincs másra szükség, csak csomagolópapírra és ragasztóra. Ne csak a dobozt kenjük be, a papírt is érdemes jól eláztatni ragasztóval, mintha csak tapétáznánk, így nem lesz hólyagos vagy gyűrött.  Én a kötő- és horgolótűimet tárolom benne, de kiváló bármilyen apróságnak, ceruzáknak, vagy a konyhában spagetti tárolónak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...