2011. február 28., hétfő

Hóvirág


Ő itt az egyetlen hóvirágom, remélem most már tényleg jön a tavasz. :)

2011. február 27., vasárnap

Első organza virágom


Kreatív oldalakat nézegettem, amikor megláttam az organza virágokat, ki tudja már kinél. Már láttam többször is, de csak most ugrott be a képekre ránézve, hogy biztos égetni kell a szélét és attól kunkorodik be, és fel sem boblik. Ekkor jutott eszembe, hogy van maradék anyagom, amivel nem tudtam mit kezdeni. Illetve tervek vannak, de azért mégsem akarok az egészből tasakokat varrni, függönynek viszont kevés. Rohantam is a laboromba, hogy nekem ezt most azonnal ki kell próbálnom. Valóban nagyon könnyű és látványos. Biztosan sokat fogok még ezzel kísérletezni.

2011. február 25., péntek

Színházi táskám


Úgy volt, hogy ma este színházba megyünk. Viszont aki elvileg foglalta a jegyet, elfelejtett szólni, hogy a társaság hezitálása miatt nem lett belőle semmi. Annyira nem rázott meg a dolog, majd megnézzük máskor, meg főként én fogom szervezni és akkor legalább tudom, hogy megvan a jegy. Szóval úgy gondoltam, hogy végre itt az alkalom, szükségem van egy fekete táskára, így a héten a nekiestem megvarrni. Amikor tegnap megtudtam, hogy mégsem megyünk színházba, már majdnem kész volt, így be is fejeztem. Legalább végre magamnak is varrtam táskát, mert az előző kettőt elajándékoztam.
Kicsit bánom, hogy nem vettem többet ebből az anyagból, mert annyira tetszik. Csak az adott pillanatban mindig lebeszélem magam róla, hogy áá nem kell több, csak megmarad.
A szabásminta ugyanaz mint a kék farmer táskánál, viszont rájöttem, hogy jobb egy kicsit nagyobb bélést tenni bele, mint ami a mintában van, mert a külseje az összehúzás ellenére nagyobb lesz, és minden súlyt a bélésnek kellene tartani.
A fotón a kicsi fehér szöszmösz, az bizony hó. Sztrájkba lépek, tavaszt akarok, meleget és visszakapni a saját hangomat köhögés nélkül.

2011. február 22., kedd

Gyertyatartó


Tegye fel a kezét, aki ránéz a képre és megmondja, hogy csináltam. :) Na nekik felesleges tovább olvasni. Viszont azok kedvéért akik nem jöttek rá:
A megfejtés egyik része, hogy gipszet öntöttem. A másik talán nem is annyira egyértelmű, mivel párom a kezébe fogva sem jött rá, még úgy sem, hogy hetekig állomásozott a konyhában egy félbevágott étolajos flakon. (de persze vegyük itt a pasi faktort, miszerint ők csukott szemmel jönnek mennek mint a zombik, aztán van nagy meglepetés amikor véletlen valamit kiszúrnak)
Mivel első darab még nem tökéletes, a belenyomott gyertya lehetett volna kicsit vékonyabb is.

Mire figyelj?
A dolog legrosszabb része az üveg kimosása, ha étolajos üveget használunk, mert a műanyagra szépen rágumisodik, ahogy lassan fogy belőle. De vannak jópofa üdítős üvegek is, azokat mosni is könnyebb.
A forma egyszer használatos! (Viszont könnyen pótolható) Amikor a gipsz már kemény, egy kisollóval óvatosan meg kell csípni majd körkörösen le lehet hámozni.
Ha leégett a gyertya, nyomhatunk helyére egy másikat, vagy gyertya helyett rakjunk bele egy nem éghető tálkát, amiben már könnyen cserélhető bármikor.

TIPP: Vázát is lehet így csinálni, csak hagyjátok meg magasabbra az üveget, és a gipsz közepébe tegyetek valamit ami megtartja a vizet, például egy pezsgőtabletta dobozát.

2011. február 15., kedd

Valentin/Bálint nap


Igaz tegnap volt, de a rózsámat ma tudtam lefotózni, mivel este már nem volt hozzá elég fény. Én jól megvagyok vele, mint úgy általában az összes ünneppel. Nem kell túllihegni, és akkor ugyanolyan jó mint bármelyik, aminek hagyománya van nálunk, semmi nem úgy születik, hogy rögtön 200 éves. Nálam ez is olyan mint a Karácsony, ha előtte csukva tartom a szemem a plázákban, és nem engedem, hogy a cukormáz megtámadjon, akkor tudom élvezni ezt az egy napot.
És ha már a hagyományok: A népi hagyomány szerint ha Bálint-napon hideg, száraz idő van, akkor jó lesz a termés. A tegnapot elnézve szerintem örülhetnek a gazdák. :)
Igaz a medve sem látta az árnyékát idén, mégsem jön a tavasz, pedig én már nagyon várom.

2011. február 10., csütörtök

Csütörtök reggel


Hosszú idő óta az első reggel amikor nem úgy keltem fel, hogy minden porcikám sajog. Nem folyik az orrom, nem fáj a fejem, a gerincemet se cserélte ki senki vasdarabokra az éjszaka. Örömteli nap ez a mai.
Így még egy örömteli dologgal folytatnám, mégpedig azzal, hogy blogom és én megkaptuk első díjunkat, Mandytől. Tartoznak hozzá teendők is.
Először öt dolog magamról:
1. Szeretem az állatokat, legszívesebben mindent megdögönyöznék ami szőrös, kivéve a madárpókot.
2. A növényekkel is nagy barátságban vagyok, furcsa mód engem csak a virág nélküliek szeretnek, a virágos növények hamar elbúcsúznak tőlem minden törődésem ellenére.
3. Szeretek főzni, és süteményeket is sütni. Viszont a sütiket meglepő módon enni nem annyira, alig várom általában, hogy legyen valaki akinek süthetek, mert csak úgy magam miatt nem állnék neki.
4. Az anime nagy kedvencem, remélem egyszer megtanulok japánul is.
5. Állandóan szóviccelek. Akkor is ha beteg vagy fáradt vagyok, nem hagyok ki egyetlen lehetőséget sem egy fájdalmas poénra. :)

Öt blogger, akinek továbbadom a díjat, és hogy miért pont ők:
1. Moncsinak, mert nála lehet a legtöbb ötletet és szabásmintát találni
2. Grety, aki a legaranyosabb macikat és nyuszikat készíti
3. Colette minden munkájában a szivárvány egy darabját őrzi meg
4. Aledi, mert babái nem csak kedvesek, de a legapróbb ruhadarabjuk is tökéletesen megmunkált
5. @dre@, aki a Süss, alkoss..! blog tulajdonosa, nem csak finomakat főz, remek ötletei vannak és nagyon ügyesen varr, igazi Superwoman :)

2011. február 3., csütörtök

Influenza

Nos igen, ledöntött a lábamról. Ezért vagyok én Murphy, mert ha van egy hetem amin azt csinálhatok amit akarok, akkor biztos, hogy az ágyat nyomom. A varrógép kattogását el nem viselném, anélkül is szét akar menni a fejem.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...