2010. július 12., hétfő

Meglepetés



Szombaton állatkertben jártunk. Elvileg meglepetés volt, de az Oktogonnál már rájöttem hova is megyünk. Akkor viszont már késő volt, nem volt nálam fényképező gép, csak telefon. Igaz a fényképezőm sem valami profi darab, de azért érezhető a különbség a telefonnal készült képekhez képest.
Szóval ez a páva ott pózolt a korláton és békésen tűrte, hogy az emberek fotózzák, meg mászkáljanak mellette. Néhányan annyira vaksin közlekedtek, fel sem tűnt nekik, hogy ott van csak tovább sétáltak bambán.
Nem tudom hányszor voltunk a hét év alatt mióta itt élek, de még nem sikerült megunni, mindig találunk valami újat. A mostani felfedezés a hanyattmedúza volt. Lehet nem így hívják, de tényleg háton fekve ejtőztek az akvárium alján. Erről sajnos nem sikerült képet csinálom.
Nagyon tetszett még a lepkekert is, eddig vagy nem volt nyitva, vagy csak nem vettük észre.

2010. július 9., péntek

Vanília



Én is beállok a sorba, és megmutatom szépséges vaníliáimat. Ez úton is köszönöm Szepykének. Borzasztóan örültem amikor megkaptam a csomagot.

2010. július 7., szerda

Mázolás



Az utóbbi napokban ezzel foglalkoztam itthon. Lefestettem az összes ajtót, mivel egy része még soha nem volt lefestve, a többi meg vagy 5-6 éve, és eléggé megsárgultak.
Aki esetleg még nem csinált ilyet, annak üzenem, hogy nem kell tőle félni, sem profinak lenni. Sőt van amit mi jobban csinálunk mint a hivatásos festők. Pl. én még nem láttam olyan festőt amelyik ne kente volna össze alaposan a zárat, hogy aztán úgy kelljen kivésni a nyelvet. Vagy összecsöpögtetik a padlót és mehetsz utánuk a hígítós ronggyal.
Arról nem is beszélve, hogy amíg festeget, nekem otthon kell lenni, és "vigyázni rá", ennyi erővel inkább akkor én fogom az ecsetet is, nem?
4 ajtó lefestése, nagyjából 4 napot vett igénybe. Fektetve festettem az ajtókat, baknak pedig a kerti asztalt használtam egy fóliával leterítve. A kereteken alapozót is használtam, mivel azok teljesen natúrak voltak eddig. Amit délelőtt lekentem az estére már megszáradt annyira, hogy a hazaérkező figyelmetlen férfi már nem ragadt bele, mint légy a légypapírba.

2010. július 3., szombat

Decoupage Doboz



Nem hittem, hogy valaha is le fogom írni: decoupage. Mandy barátnőm még emlékezhet rá, hogy a hideg futkosott a hátamon a szótól, mert annyiszor hallottam, többek között tőle is. Azóta megbarátkoztam a kifejezéssel.
Rengeteg dolgot lehet ezzel a technikával díszíteni, képet, dobozt, vázát akár falat is.
Sajnos még mindig régebbi alkotásaim képeivel dolgozom, így előtte-utána képekkel nem szolgálhatok.

Szükség van:
  • Valamire amit dekorálunk, én egy fa dobozt használtam
  • Ecset
  • Decoupage ragasztó, de tökéletesen megfelel maradék tapéta vagy bordűr ragasztó is, nem kell emiatt bevásárolni
  • Fedő lakk, van decoupage lakk is, de akril lakk ugyanolyan jó erre a célra. Ha nem kell, hogy vízálló legyen, ez el is hagyható.
  • Szalvéta, vagy valamilyen vékony mintás papír

  1. Szalvétát rétegekre szedjük és csak a legfelsőt hagyjuk meg amin a minta van, megfelelő méretűre és formára vágjuk a mintát.
  2. Ha nagyon világos a szalvéta mintája, és a doboz maga sötét, érdemes először fehér festékkel alapozni, így biztosan jól fog látszani a minta.
  3. Szalvéta esetén lekenjük ragasztóval a dobozt, majd belenyomkodjuk a szalvétát, vigyázva, mert könnyen szakad. Más, vastagabb papír esetén érdemes a papírt is átitatni vele mintha csak tapétáznánk.
  4. Ha megszáradt átkenhetjük lakkal, esetleg a szabadon maradt részeket hozzá illő színnel lefesthetjük.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...